Yamaha Motor neemt elektrische scheepsvoortstuwingsfabrikant Torqeedo overYamaha Motor neemt elektrische scheepsvoortstuwingsfabrikant Torqeedo over

Concurrentievermogen versterken en inspanningen voor koolstofneutraliteit versnellen op het gebied van Elektriciteit van Yamaha's Marine CASE-strategie

Yamaha Motor heeft vandaag aangekondigd dat het onlangs een aandelenkoopovereenkomst heeft gesloten met de Duitse DEUTZ AG, om alle aandelen van Torqeedo te verwerven. Deze aandelenverwerving is afhankelijk van het verkrijgen van de goedkeuringen, vergunningen, enz. die vereist zijn door mededingingswetten en andere regelgeving.

Torqeedo, een pionier op het gebied van elektrische scheepsaandrijving, biedt een breed assortiment producten, van elektrische buitenboord- en binnenboordmotoren tot accu's en diverse andere accessoires. Met een stijgende verkoop in de markt voor kleine elektrische scheepsmotoren, voornamelijk in Europa, blijft Torqeedo als bedrijf groeien. Het bedrijf heeft ook veel patenten met betrekking tot elektrische scheepsmotoren, propellers en elektrische systemen, evenals de R&D-capaciteiten, massaproductieapparatuur en ontwikkelingsmiddelen voor de volgende generatie milieutechnologieën.

Yamaha wil met de overname van Torqeedo zijn ontwikkelingscapaciteiten op het gebied van elektriciteit versterken in het kader van zijn Marine CASE-strategie, die de algemene richting aangeeft voor de activiteiten op het gebied van maritieme producten in het huidige middellange termijn beheerplan. Deze overname is ook bedoeld om Yamaha's inspanningen voor het bereiken van koolstofneutraliteit in de maritieme industrie te ondersteunen en te versnellen en om te helpen bij het versneld opzetten van een kleine elektrische aandrijvingslijn.

Bovendien zal het combineren van Torqeedo's activa met Yamaha's decennialange technische expertise en knowhow op het gebied van rompontwerp, scheepsmotoren en meer, synergiën opleveren voor het creëren van elektrische buitenboordmotoren voor de middenklasse, terwijl Yamaha ernaar streeft een leider te worden in de groeiende markt voor elektrische bootaandrijving.

Door zijn Marine CASE-strategie uit te voeren, zal Yamaha aantrekkelijke producten en diensten met een hoge toegevoegde waarde leveren aan zijn klanten en streven naar het bereiken van zijn Marine Long-Term Vision, Yamaha als bedrijf dat de waarde van de wateren verder vergroot door klanten een betrouwbaar en rijk maritiem leven te bieden.

Meer nieuws & acties

Yamaha Marine lanceert: Power Deals

Yamaha Marine lanceert: Power Deals

Lees meer
Overlijden Remon Bruintjes

Overlijden Remon Bruintjes

Lees meer
“Liefde voor watersport, passie voor techniek”
actueel boten degoede download mail recycle search accessoires buitenboordmotoren elektrisch-varen occasions diensten botenkraan reparatie-en-onderhoud winterklaar-maken winterstalling luisteren aanpakken doorzetten facebook linkedin